Maison D. Delfont Mosaïque Blanc

€13,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Samuel Delafont is zijn eigen wijnbedrijf gestart in 2010 met als doel de wijnen van de Languedoc & Cevennes te promoten. Het bedrijf is gevestigd in Vezenobres gelegen an de voet van de Cevennes. Niet afkomstig van een wijn familie benadert hij de wijnproductie met een open en creatieve geest. Hierdoor is hij in staat om innovatief te zijn. Samuel streeft naar een duurzame wijnproductie wat leidt tot biodiversiteit met veerkracht en evenwicht zodat de wijnstokken goed kunnen groeien. Geen gebruik van kunstmest nog herbiciden of pesticiden. Voor de rijping van de wijnen gebruikt hij zijn eigen ontwikkelde vaten van roestvrijstaal met een inhoud van 300 liter. Frisheid en fruitigheid zijn zo gegarandeerd.

 

Dit is een verrukkelijke blend van rolle, roussanne, marsanne, grenache blanc, viognier en bourboulenc. Een deel van de wijnen is geselecteerd in het gebied van La Clape. Dit “terroir” is, dankzij de invloed van de Middellandse zee, ideaal voor de productie van verfijnde en goed uitgebalanceerde wijnen. Het andere deel komt van de terrasses du Larzac, waar de temperaturen tussen dag en nacht sterk variëren hetgeen resulteert in complexe en frisse wijnen.

In de neus omplex met tonen van exotisch fruit, peer en witte bloemen. De smaak is sappig en rond met lange en frisse afdronk.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen