Les Bottes Rouges 'Face B'

€46,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Jean-Baptiste Menigoz werkte als leraar (met moeilijk opvoedbare kinderen). Als hobby had hij samen met vriend en collega Raphaël Monnier een klein wijngaardje in Arbois. Ieder vrij uurtje spendeerden ze in de wijngaard, en ieder jaar maakten ze hun eigen wijn: voor eigen gebruik, en voor familie, vrienden en bekenden. Na zo'n 10 jaar experimenteren, fouten maken en veel leren besloot hij uiteindelijk wijnboer te worden. Aanvankelijk part-time, naast z'n baan als leraar, inmiddels full-time. Na een paar jaar wordt hij nu al beschouwd als een van de grote talenten van de Jura. Hij is enorm gepassioneerd en perfectionistisch. Hij maakt puurnatuurwijnen, van biologisch vertroetelde wijngaarden,  gevinifieerd zonder toevoegingen (soms een mespuntje sulfiet) en manipulaties. 

Inmiddels heeft de Nederlandse Florien Kleine-Snuverink (die je nog kunt kennen van Café Schiller aan het Amsterdamse Rembrandtsplein) zich bij Jean-Baptiste aangesloten, na eerst stage bij hem te hebben gelopen.  Nog een "future star" van de Jura in wording! Samen zullen ze het domein ongetwijfeld naar nog grotere hoogten stuwen.

Helaas zijn de prijzen met de nieuwe jaargang flink gestegen. Net als elders in de Jura trouwens, en ook daarbuiten. Reden: opeenvolgende kleine oogsten, met als dieptepunt dit jaar (2021). Gelukkig gaat de kwaliteit bij Florien en Jean-Baptiste ook steeds omhoog, niet voor niets kun je hun wijnen nu vinden in diverse sterrenrestaurants. 

 

Smaakimpressie

Grootse wijn! Niet-oxidatieve stijl savagnin. Heel intens, vol, floraal, mineralig. Ziltig en zelfs spicy in de afdronk. Prachtige zuren. Heeft nog een heel leven voor zich (nu drinken: uit royale glazen, of even in de karaf). 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen