Leitz - Eins Zwei Dry Riesling Trocken

€12,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Weingut Leitz

Er zijn documenten die de geschiedenis van het wijnmaken van de Leitz-familie terugbrengen tot 1744. In 1985 heeft Johannes Leitz het bedrijf van zijn vader overgenomen. Sindsdien is hij erin geslaagd het landgoed te verhogen van 2,9 hectare naar de 40 hectare die we vandaag zien. De groei van het wijnhuis heeft een positieve invloed gehad op alle reeksen van de geproduceerde wijnen. Met name de Rüdesheim-wijngaarden van Berg Schlossberg, Berg Rottland en Berg Kaisersteinfels hebben hun traditie om te behoren tot de beste droge wijnen uit Duitsland voortgezet. Alle wijnen van Johannes dragen zijn individuele signatuur en tonen de gevarieerde grootsheid van de streek Rüdesheim waar ze vandaan komen.

Deze riesling ontleent zijn frisse en mineralige karakter aan een combinatie van twee bodemsoorten: löss en kleigrond. doordat alle druiven op de zuidelijk gelegen helling groeien is de wijn fris en droog, maar toont ook diepgang en rijpheid.

Aantrekkelijke neus van abrikozen, perziken en mineraliteit. Droog, mineralig en sappig van smaak met een mooie briljante zuurgraad. Fruit en zuur mooi in balans.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen