Le Petit Chapoton Côtes du Rhône

€10,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Domaine Chapoton 

Annika en Serge nemen het familie domein over in 1981 wanneer er nog hoofdzakelijk druiven geproduceerd worden voor de lokale coöperatie. Uit onvrede over de gang van zaken wordt besloten om vanaf 1994 eigen wijnen te gaan bottelen. Het domein omvat inmiddels 60 hectare met een variëteit aan terroirs. Het warme, droge en kiezelrijke gesteente met kalk is geschikt voor grenache, mourvèdre, carignan en cinsault. ‘Rochegude Village’ onderaan het bergmassief met meer klei in de bodem is heel geschikt voor grenache en syrah. ‘Le Massif d'Uchaux’ bevat wilde natuur op een hooggelegen rotsplateau (250-280 meter). De wind zorgt hier voor frisheid waardoor de druiven gelijkmatiger rijpen. Er is weinig grond en een en al gesteente, zeer geschikt voor witte wijnen van viognier en roussanne, maar ook syrah. 

 
 

Stijl  

Mooi vol en gebalanceerde wijnen met een gul karakter. Rijp fruit maar ook verkwikkend, bescheiden tannines en het genot van een soepele smaak met spanning en kruidige Provençaalse aroma’s. Een heel aangename combinatie van warm en rijk fruit, met een verfrissende en sappige ondertoon en zachte tannines 

 

Wijn & gerecht 

Aanbevolen bij gevogelte, bijvoorbeeld kip met gekonfijte sinaasappel, kalkoen, tamme of wilde eend, paella, lichte vleesgerechten van varken, kalf en lamskotelet. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen