Lammidia, Rosso Anfora

€27,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Lammidia is opgericht door Davide Gentile en Marco Giuliani, vrienden sinds de kleuterschool. Hun eerste wijn maakten ze in 2010, vanaf het allereerste begin: 100% uva e basta! Dus niets toegevoegd, niets weggehaald. Ze bevinden zich in Villa Celiera, paradijselijk gelegen op ruim 700 meter hoogte in de Abruzzen, midden in de wilde bergwereld in de uitlopers van de Gran Sasso. Op heldere dagen zie je hier vandaan de 20 kilometer verderop gelegen Adriatische Zee!

Davide en Marco bewerken al hun percelen biologisch, ze gebruiken alleen zwavel en koper maar werken eraan om ook dat te kunnen elimineren. Ze ploegen de wijngaarden niet, om het bodemleven niet te verstoren, maar laten wilde planten en gras volop hun gang gaan tussen de druivenranken. Ze hebben geen achtergrond in de wijnbouw, en vertrouwen niet op oenologen en andere adviseurs: ze experimenteren en onderzoeken , en ontwikkelen zo met vallen en opstaan en soms fouten maken een geheel eigen manier van werken. 

"La 'mmidia" betekent afgunst of boze ogen in het dialect van de Abruzzen. Toen in 2010 de eerste oogst niet wilde gisten heeft grootmoeder Antonia een oud ritueel toegepast op basis van water, olie en magische formules om het ongeluk te verdrijven. Enkele minuten later kwam de gisting op gang en was niet meer te stuiten! Daarmee was de eerste wijn, maar ook naam voor het domein geboren.

 

Ze kopen druiven van zo'n 5 hectare wijnstokken in de heuvels boven Pescara en twee terreinen van 1⁄2 hectare dichter bij de kust. Ze hebben nog 2 hectare die ze dit jaar gaan aanplanten. Het merendeel is aangeplant met Montepulciano en Trebbiano d'Abruzzo, maar ze hebben ook een beetje Pinot Noir, Barbera en Moscato. In de kelder werken ze voornamelijk met roestvrijstalen tanks maar gebruiken ze ook anfora voor een rode en een witte wijn.

 

Deze 'Rosso Anfora' is een van hun donkerdere, aardsere rode wijnen. Drie weken maceratie van de schillen en vervolgens 10 maanden oudering in anfora.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen