Kesselstatt Mosel Weissburgunder 'RK'

€14,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Toen Günther Reh in 1978 Reichsgraf von Kesselstatt kocht, ontwikkelde zijn dochter Annegret Reh-Gartner een passie voor wijn en besloot ze het stokje over te nemen. Vervolgens bracht ze het landgoed van 1983 tot haar overlijden in 2016 vakkundig en onvermoeibaar tot grote hoogte. Met haar totale toewijding aan kwaliteit en haar wereldwijde connecties zorgde zij voor een meer dan uitstekende reputatie waar het bedrijf vandaag de dag nog steeds van geniet. Droge Rieslings van wereldklasse, daar staat Kesselstatt om bekend.

Uniek terroir langs drie riviervalleien

De huidige directie - Wolfgang Mertes, Mona Steffen en Michael Weber - heeft veel te danken aan Annegret’s beslissing het landgoed te verkleinen tot 46 hectare. Daarmee is de selectie en behandeling van de druiven na de oogst aanzienlijk verbeterd. De wijnstokken bevinden zich op superieur terroir langs de Moezel, Saar en Ruwer. Hier liggen een aantal van de beste wijngaarden zoals Bernkasteler-Doctor, Brauneberger-Juffer-Sonnenuhr, Wehlener-Sonnenuhr, Piesporter-Göldtropchen, Scharzhofberg en Josephshöfer. Alles maar dan ook alles is erop gericht deze unieke terroirs zo effectief en tastbaar mogelijk te weerspiegelen.

Continu streven naar het allerbeste

Dat doet Kesselstatt met zorgvuldig handmatige verzorging van de stokken, zelfs op de steilste hellingen, aandachtig onderhoud van de oude wijngaarden ten gunste van de diversiteit van dierbare rassenklonen, nauwkeurige selectie tijdens het plukken, natuurlijke en spontane gisting op roestvrijstaal (Grosse Gewächse ook in traditionele eiken vaten), een ultramoderne pers die pompen overbodig maakt. Het resultaat is de onderscheidende, delicate, minerale stijl waar de Moezel, Saar en Ruwer zo bekend om staan. Kesselstatt maakt geweldige droge wijnen, elegant en mineraal, met weinig alcohol.

 

Smaakimpressie Weissburgunder

Fris en veel fruitnuances in de neus zoals banaan, ananas en mango vallen op. Een delicate en milde afdronk.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen