Jean Teiller Menetou-Salon

€18,95
Artikelnummer: 1172

Wijnen, zoals de Sauvignon-druif in de Menetou-Salon, bezitten veel primaire aroma's.åÊWijnen van dit type kunnen een verschrikkelijke draak worden als de aroma's er te gekunsteld bovenop liggen.Een handvol wijnboeren in de Menetou-Salon heeft dat goed begrepen. En een daarvan is Jean Teiller.

Historie
Jean TeilleråÊheeft in de jaren 60 zelf de wijnstokken aangeplant op de beste hellingen van Menetou-Salon en Parrassy. Jean-Jacques, zijn zoonåÊen echtgenote Monique hebben het bedrijf in 1990 overgenomen. Het heeft er alle schijn van dat de opvolging een vloeiend proces wordt. Dochter Patricia en haar man Olivier, beide geschoold in de wijnbouw, dienen zich aan.

Wijngaarden
Ieder perceel en zijn aanplant kent zijn eigen route. Altijd in samenhang met de leeftijd van de wijngaard, bodem en het microklimaat. Geen begroeiÌøng in deåÊwijngaarden metåÊ jonge aanplant om de wijnstokken goed te kunnen begeleiden. Wel begroeÌøing in wijngaarden met oude wijnstokkenåÊom de vitaliteit van de bodem te versterken.

Groene fase
Om de rijpheidsgraad Ì©n de gezondheid van de druiven optimaal te houden:Het teveel aan ranken wordt gesnoeid o.a. om de druiven beter te kunnen beluchten. Het weghalen van overtollig blad. Voorkoming van schimmelvorming. Het snoeien van druiven om de ontwikkeling van deåÊachtergebleven druiven te begunstigen.

Briljante, bleekgele kleur met een groene reflectie, levendige en complexe neus. Een vermenging van peer, perzik en een spoor mandarijnachtige emoties. De herinnering aan siroop indrukken wijst op een grote mate van rijpheid in de druiven.
Je drinkt de wijn als aperitief of bij vis, geitenkaas, coquilles saint-Jaques en kip.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen