Jean Stodden Spätburgunder

€24,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

De Ahr is een van de meest noordelijke wijngebieden van Europa en juist dat maakt het bijzonder dat er in dit gebied voornamelijk rode wijn wordt gemaakt. Het is de combinatie van de beschutting door het Eiffelgebergte, het uitstekende terroir van lei- en kiezelzandsteen en de steile hellingen met een perfecte positie ten opzichte van de zon, die de ideale omstandigheden creëren voor de pinot noir druif. Dankzij de grote gedrevenheid van Alexander Stodden en het bezit van de beste percelen van de streek, worden hier bijzondere en vooral mineralige wijnen gemaakt. Stodden is enkele jaren geleden uitgeroepen tot ‘beste rode wijndomein van Duitsland’. Inmiddels hebben wij meerdere jaargangen gevoerd en meer en meer wordt duidelijk dat de wijnen van Stodden uitstekend kunnen rijpen en échte terroirwijnen zijn.

 

Temperatuurgecontroleerde vergisting voor een periode van 14 dagen. Malolactische vergisting vindt plaats in houten vaten.

 

Een aantrekkelijk geprijsde wijn met het typerende pinotkarakter van Stodden die al jong toegankelijk is. De Pinot Noir is primair fruitig en fris maar heeft een goede tanninestructuur. Gerijpt op oude houten foeders. Je ruikt rode bessen en kersen. Sappig en fruitig in de mond. Door de aardse toets heerlijk bij een gerecht met paddenstoelen, kalfsvlees, wild gevogelte of bij de borrel met rillette van eend... Het is bovendien een rode wijn die perfect samengaat met een gebakken visje.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen