Jean Stodden Spätburgunder Blanc de Noir

€16,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

De Ahr is een van de meest noordelijke wijngebieden van Europa en juist dat maakt het bijzonder dat er in dit gebied voornamelijk rode wijn wordt gemaakt. Het is de combinatie van de beschutting door het Eiffelgebergte, het uitstekende terroir van lei- en kiezelzandsteen en de steile hellingen met een perfecte positie ten opzichte van de zon, die de ideale omstandigheden creëren voor de pinot noir druif. Dankzij de grote gedrevenheid van Alexander Stodden en het bezit van de beste percelen van de streek, worden hier bijzondere en vooral mineralige wijnen gemaakt. Stodden is enkele jaren geleden uitgeroepen tot ‘beste rode wijndomein van Duitsland’. Inmiddels hebben wij meerdere jaargangen gevoerd en meer en meer wordt duidelijk dat de wijnen van Stodden uitstekend kunnen rijpen en échte terroirwijnen zijn.

 

Om een mooie blanke blanc de noir te maken wordt voorzichtig ontsteeld, zodat de druiven heel blijven. Maximaal 1 uur schilinweking. Spontaan gegist in RVS. Botteling in januari-februari.

 

Een witte wijn van blauwe (spätburgunder) druiven, welke groeien op een lichte zand/grind bodem. Deze op en top vrolijke wijn wordt gemaakt van de ‘free run juice’ van pinot noir. De druiven zijn met de hand geplukt en worden heel zacht geperst. Het eerste sap is door het minieme schilcontact vrijwel kleurloos. Dit vergist vervolgens spontaan, dus met de van nature aanwezige gisten, op RVS. Ook de verdere rijping vindt plaats op staal, zodat het een al fruitigheid en frisse aroma’s zijn die de klok slaan in deze wijn. In de geur is de wijn uitnodigend, met wit fruit en besjes. De smaak is ronduit smeuïg en smakelijk, één en al witte besjes, met een mooie afdronk vol minerale tonen. Als je goed proeft bespeur je een heel klein restzoetje. Een wijn waar je heel vrolijk van wordt! Drink ’m gekoeld op een zomerse dag en je weet wat we bedoelen. Gastronomisch ook interessant, een kameleon bij lichte gerechten!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen