Jean Pierre Large Morgon Les Délys

€16,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

De Beaujolais is aan een ware comeback bezig. De jaren dat de markt overspoeld werd met ‘slappe’ lichtvoetige Beaujolais Primeurs en Nouveaus zijn voorbij. De wijnboeren zijn goed naar hun opbrengsten van de gamay druif en hun productiemethoden gaan kijken, met als doel de kwaliteit van de wijn en het imago van de streek aanzienlijk te verbeteren.
De mooiste wijnen worden gemaakt in de tien ‘cru’s’, dorpen of groepjes van dorpen met uitstekende, uiteenlopende terroirs. Zo worden in Fleurie en Chiroubles zachte elegante wijnen geproduceerd, terwijl die uit de Morgon wat steviger zijn en een langer bewaarpotentieel hebben.
Wat de wijnen van alle ‘crus’ gemeen hebben, is hun veelzijdigheid aan tafel. Ze smaken nimmer log noch zwaar en zijn vanwege hun fruitigheid en mineraliteit fantastisch in te zetten bij uiteenlopende gerechten, van lichtvoetige voorgerechten tot gerijpte kazen.

Jean-Pierre Large had allang voordat hij wijnmaker werd de ambitie om mooie Beaujolais te produceren. Zo’n twintig jaar geleden kreeg hij de kans om de wijngaarden van zijn grootvader over te nemen. Een derde daarvan was al meer dan 100 jaar eigendom van de familie. Momenteel bezit Jean Pierre in de Morgon twee hectare grond en behoort daarmee tot de kleinere wijnboeren van de regio. Hierdoor kan hij véél aandacht besteden aan de druivenstokken, die daarom voortreffelijke wijnen voortbrengen; wijnen bovendien met een verrassend goed rijpingspotentieel.

Proefnotitie

Een meer stoere stijl met meer structuur en ruggengraat. Maar met hetzelfde aantrekkelijke rode fruit in de neus en mond : kers, framboos en pruim met fors wat materie in de mond, iets meer gekonfijte stijl, tabak en olijven. Rijke tannine en frisse aciditeit. De wijn heeft nog een jaar nodig om zich te geven.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen