Henriot Rose 2008

€99,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Reeds zeven generaties en meer dan 200 jaar heeft Champagne Henriot zijn savoir-faire gebruikt om elegante en perfect gestileerde champagnes te maken. Nooit is er concessie gedaan aan de kwaliteit en het streven om de mooiste champagnes te maken.  Wijngaarden van Henriot zijn terug te vinden op de Montagne de Reims en de Côte de Blancs. Grand Cru's als Avize, Chouilly, Oger, Mesnil-sur-Oger, Verzy, Verzenay en Mailly staan garant voor een top terroir en geven druiven van een ongekende kwaliteit. Voeg daarbij het vakmanschap van keldermeester Laurent Fresnet en de voorwaarden voor unieke champagnes zijn geboren.

Wijngaard:

Pinot noir is voornamelijk afkomstig van de Montagne de Reims,chardonnay van de Côte des Blancs. In totaal 15 verschillende cru’s zoalsVertus, Trépail, Verzenay, Avize etc.

Vinificatie:

Om de kleur te verkrijgen wordt gebruikt gemaakt van toevoeging van rode wijn van pinot noir van de Montagne de Reims. Na blending verblijft de wijn minimaal 5 à 6 jaar in de kelder van Henriot.

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

Zeer indrukwekkende geur en smaak. Veel mineraliteit en heel veel diepgang. Dit is een champagne die op een geweldige manier ingezet kan worden in de gastronomie. Prachtig met bijvoorbeeld langoest of zelfs kalfsvlees.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

12,5%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na aankoop

0 sterren op basis van 0 beoordelingen