Heinrich Graue Freyheit

€36,95

HET WIJNHUIS

Ook in Oostenrijk wordt biologisch-dynamisch gewerkt. Eén van de topnamen is Heinrich, waar ze zich hebben gespecialiseerd in de productie van rode wijnen van de druivensoorten blaufränkisch, zweigelt, merlot, st. laurent en pinot noir. Ook de prestige wijnen, die overwegend bestaan uit blends zijn veel gevraagd en van ongekend niveau. Aan de overkant van de Neusiedlersee is men tegenwoordig ook erg succesvol met chardonnay en weissburgunder. Daar produceert men wijnen van de nieuwe prestigieuze regio Leithaberg.

HET GEBIED 

Burgenland - Ten Zuiden van Wenen, langs de grens met buurland Hongarije ligt het Burgenland. Met de Neusiedlersee, een groot maar ondiep meer, heeft het een bijzondere klimaatfactor die in de herfst bijdraagt tot de ontwikkeling van botrytis (nobel rot) op de druiven. Dit heeft ertoe geleid dat deze streek een grote reputatie heeft weten op te bouwen met prachtige zoete wijnen. De regio Burgenland is echter ook het belangrijkste gebied voor droge rode wijnen. Die worden vooral geproduceerd in de streek ten Zuiden van de NeusiedlerseE.

WIJN

Zeer bijzondere Vin Nature. Spontane fermentatie en schilinweeking van 21 dagen. Daarna nog 16 maanden rijping op de lie in gebruikte vaten. De wijn wordt ongefilterd gebotteld en er is geen sulfiet toegevoegd.
Geconcentreerde smaken van zwarte bessen en thee. Mooie frisse zuren en fijne mineraliteit. Echt een bijzonder glas wijn!
0 sterren op basis van 0 beoordelingen