Hees, Nahe QBA Weissburgunder Trocken

€13,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Bij Weingut Hees in de Nahe wordt weinig aan het toeval overgelaten. De druivenstokken krijgen er het hele jaar door persoonlijke begeleiding, als het ware. Niet uit angstvalligheid, maar uit liefde; voor Marcus Hees, de negende generatie op dit familiewijngoed uit 1824, is zijn werk a dream come true.

 

En werk is er genoeg op de hellingen rond het dorp Auen, waar Marcus Hees als enige wijnboer is gevestigd. Zijn prachtige, door bos omringde wijngaard Römerstich van iets meer dan 4 hectare ligt op een ruim 300 meter hoge heuvel, met een behoorlijk steile helling (hellingsgraad tot 60%) op het zuiden. De belangrijkste grondsoorten zijn er verweerd zandsteen en Tonschiefer (uit klei ontstane leisteen); op de rijkere percelen staat weissburgunder aangeplant, op de steilere en schralere stukken riesling. Het microklimaat is er zodanig dat de druiven vaak tot eind november kunnen blijven hangen. Daarnaast bezit Hees een perceel op de beroemde Monzinger Halenberg, dicht bij de rivier Nahe. Ook hier een arme bodem van voornamelijk Blauschiefer (steenachtige leisteen met een blauwe weerschijn) en kwartsiet. Een bodem die schreeuwt om riesling, aldus Marcus.

 

Het meeste werk op het domein moet met de hand gebeuren, van snoeien en opbinden tot en met de oogst, en alles moet voldoen aan de maatstaven van Marcus en zijn team. De druiven worden pas geoogst als ze tot in hun allerkleinste vezels rijp zijn; Marcus is niet bang om de dingen tijd te geven. In de kelder mag de wijn spontaan gisten – wat uiterste hygiëne vereist – en lang rusten. Ook hier spelen nauwkeurigheid, tijd en geduld een grote rol. Geen wonder dus dat de wijnen van Hees zo ontzettend goed zijn en onder meer in wijntijdschrift Falstaff en de gids van Gerhard Eichelmann worden geprezen. Ze zijn fris, levendig, lang, intens – en vooral heel erg lekker.

 

Een frisse en finesserijke weissburgunder met aroma's van peer, noten, een fijne mineraliteit en goede zuren.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen