ParÌ©s BaltÌÊ Cava Brut 'Pink'

€14,50
Artikelnummer: 1043

ParÌ©s BaltÌÊ is sinds 1790 eigendom van de familie CusinÌ© en gaat sindsdien over van vader op zoon. Het inmiddels 214 hectare omvattende bedrijf ligt in Pened̬s, even ten westen van Barcelona. Met wijngaarden van 170 tot wel 750 meter boven zeeniveau (dus in alle drie de subzones) worden verschillende bodemsoorten en microklimaten bereikt. Momenteel werken drie generaties samen: grootmoeder Rosa CusinÌ©, zoon Joan CusinÌ© en diens zonen Joan en Josep CusinÌ© Carol. De in oenologie afgestudeerde echtgenotes van de zoons, Marta Casas and Elena Jimenez, zijn het brein in de kelder en daarmee gaan traditie en moderne kennis hand in hand.

åÊ

Wijnen met certificaten

Vanaf het eerste moment werkt ParÌ©s BaltÌÊåÊop verantwoorde ofwel biologische wijze. Zo werkt de familie met een eigen kudde schapen die de grond bemest en worden bijen ingezet om de Mediterrane invloeden via de bestuiving over te brengen. Sinds 2004 zijn de Cava' en alle wijnen van het huis biologisch en biodynamisch gecertificeerd.

åÊ

Beroemde wijnen

Het inmiddels voor de regio toonaangevende huis heeft een breed scala aan elegante, moderne maar nog altijd voor de regio karakteristieke wijnen en Cava‰Ûªs die door beroemde nationale en internationale wijncritici wordenåÊbejubeld

åÊ

Smaak impressie

Gemaakt van 38% Garnatxa, 32%Parellada, 30% Macabeu. Delicate neus met bosfruit en bloemen. Elegante ros̩ met fijne balans tussen zwoel fruit en verfrissende zuren.


Culinair advies

Geweldig lekkere wijn voor het terras, de lounge of chill-out, het aperitief, recepties, feesten en alle momenten van ongedwongen plezier. Traditioneel geserveerd met tapas, maar ook bij diverse lunch salades.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen