George Sohet et Fils Ratafia de Champois

Beschikbaarheid: Op voorraad

Is een heerlijke zacht zoete alcoholische drank die oorspronkelijk van oudsher al in de Champagne regio werd gemaakt nog voor dat er in de champagne regio de bekende mousserende wijn werd geproduceerd.
Ratafia is in tegenstelling tot de mousserende champagne een zacht zoete versterkte wijn zonder bubbels.

Ratafia de Champagne wordt gemaakt met dezelfde druiven waar ook de champagne van word gemaakt.
Deze druiven kunnen per badge in vier verschillende opeenvolgende stadia worden geperst.
Om champagne te maken gebruikt men de 1e (cuvée) en de 2e (taille) persing van de druiven. De 3e persing heeft voor de champagne vaak te veel smaak en bitters door het persen van de schilletjes en de steeltjes. De 3e persing word gebruikt om ratafia van te maken.

 

Smaakimpressie:

Fruitig, zacht zoet, abrikoos, amandel met een zeer prettig fris fruitige afdronk. Ratafia kan je zowel licht gekoeld als op kamertemperatuur serveren.

 

Culinair advies:

Cheesecake
Vanille ijs
Crème brulée
Meloen
Ananas (geroosterde)
Panna cota
Foie gras
Verschillende soorten paté

Kaas:
Langers
Maroilles
Chaource
Bleu d’ auvergne
Mont brison

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen