Gabriëlskloof Syrah Estate

€14,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Wijnbedrijf:

Gabrielskloof in Zuid-Afrika is de plek waar Peter-Allan zijn eigen Crystallum wijnen maakt. Maar hij isook de wijnmaker van de wijnen van Gabrielskloof. Gabrielskloof is een familiebedrijf en ligt even buiten Botrivier. Bernhard Heyns was al jaren op zoek naar het juiste stuk land om zijn eigen wijnen te gaan maken. Hij zocht een onaangetast stuk land met optimale bodem- en klimaatcondities en land dat niet eerder was aangeplant met wijnstokken om ze virusvrij te laten groeien. In 2001 kocht Bernhard het estate en de wijngaarden, toen heette het nog Avontuur, en heeft het vernoemd naar de voormalige eigenaar Gabriël le Roux (eigenaar in 1842). De eerste wijnen werden in 2009 op de markt gebracht. In dat jaar opende hij ook de kelder, het restaurant en het proeflokaal. De ambitie is om de beste wijnen te produceren die mogelijk zijn en die de complexiteit, rijkheid en diversiteit van het unieke terroir van Gabrielskloof weerspiegelen. Er wordt op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier met de natuur omgegaan en met respect voor de biodiversiteit van de regio. Botrivier kent een Mediterraans klimaat met een lang groeiseizoen en een gemiddelde tot warme temperatuur.

 

Regio:

De West-Kaap is niet alleen de bakermat van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw, het is ook het gebied waar het overgrote deel van de Zuid-Afrikaanse wijn geproduceerd wordt. De provincie West-Kaap bestaat op zich uit vijf verschillende wijnbouwregio’s: Coastal Region, Breede Rivier Valley, Klein Karoo, Cape South Coast en Olifants River. Cape South Coast is een relatief jonge wijnregio die ten zuidoosten van Kaapstad aan de kust van de Indische Oceaan ligt. Met name de wijndistricten Elgin en Walker Bay profiteren van de verkoeling die de oceaan biedt. De koele zeewind tempert de temperatuur en zorgt voor voldoende neerslag, dit tezamen met de bodemsamenstelling en overvloedige zon maakt dat in Walker Bay de kwalitatieve omstandigheden ideaal zijn voor druivenrassen als chardonnay en pinot noir.

 

Wijngaard & Vinificatie:

De druiventrossen worden in vier plukgangen in optimale conditie geoogst, tros voor tros geselecteerd waarvan 30% heel wordt gelaten en overige 70% wordt ontsteeld en gekneusd. Vervolgens laat men de gekneusde druiven en gehele trossen de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten in roestvrijstalen tanks ondergaan. Hierna volgt het persen en wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten vaten, waarvan 10% nieuw, voor de malolactische gisting en rijping. Twaalf maanden later volgt de assemblage en botteling.

 

Smaakimpressie:

Diep paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van cassis, zwarte kersen, laurier, gebakken spekjes en witte peper. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, zoethout en zwarte olijven, die gepaard gaan met een fraaie satijnige afdronk met rijpe tannines.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen