Fritz Haag - Brauneberger Juffer Sonnenuhr Trocken Gr. Gewächs

€44,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Regio – Terroir - Wijnbedrijf:

In Duitsland is Fritz Haag een van de supersterren, met een fantastische collectie riesling wijnen van uitzonderlijke klasse. Sinds begin 2005 staat de jonge Oliver Haag aan het roer. Net als zijn vader Wilhelm richt hij zich op het produceren van verfijnde, fruitige, delicate Mosel riesling met een zeer herkenbare stijl. Weingut Fritz Haag is vooral beroemd voor de riesling wijnen uit twee top wijnpercelen, de Brauneberger Juffer en de Brauneberger Juffer Sonnenuhr. De wijngaarden zijn aangeplant op steile tot zeer steile (80%!) hellingen met een bodem van verweerde, bijna vettige leisteen uit het Devon tijdperk. Dit bodemtype en het heersende microklimaat geven de riesling wijnen extra karakter, mineraliteit en een lang oplegpotentieel. Riesling op zijn allerbest!

 

Vinificatie (wijnbereiding):

deze riesling wordt klassiek geproduceerd van streng geselecteerde druiven uit de beste percelen op de steile hellingen van leisteen. Sommige wijnranken zijn stokoud.

 

Smaak impressie / serveertemperatuur / bewaarcapaciteit:

zuiver, fris, fruitig, mineraal en kruidig van smaak, zeer verfijnd van structuur, zeer geconcentreerd en uitstekend in balans. Serveren: 10-12°C. Bewaren: vanaf de zomer na de oogst al toegankelijk, kan echter probleemloos worden bewaard, in topjaren zelfs tot tientallen jaren na de oogst.

 

Culinair advies:

voor de liefhebber verrukkelijk als aperitief, lounge of chill-out wijn. Aan tafel aanbevolen bij gegrilde of gebakken vis en witvlees.

 

Medailles, onderscheidingen, eervolle vermeldingen: het geweldige werk van het domein werd in 2008 dubbel bekroond met een ‘Wijncollectie van het jaar’ award door Gault-Millau Duitsland en door Weingourmet.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen