Emidio Pepe Trebbiano d'Abruzzo

€75,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Emidio Pepe is geboren in 1932, een man van weinig woorden, vastberaden en attente waarnemer. Tot op de dag van vandaag zorgt hij nog steeds persoonlijk voor al zijn wijngaarden, van het snoeien tot de oogst. De natuur is leidend en met de ervaring van meer dan vijftig oogstjaren, weet hij hoe hij de wijngaarden en stokken moet begeleiden. Zonder ooit in te grijpen beschermd hij zijn wijngaarden tegen chemicaliën en hij baseert al zijn werk op de familietradities, respect voor de natuur, druif en terroir. Geassisteerd door zijn dochters en kleindochters is hij nog steeds de bepalende man op het domein al laat kleindochter Chiara zich steeds meer gelden in wijngaard en kelder.

 

Net als de Montepulciano, is de Trebbiano een autochtone druif uit de regio. De druiven worden met de voeten gekneusd in een houten vat, waarna ze een gisting ondergaan op cementen cuves van 22 en 30 hl zonder toevoeging van geselecteerde gisten. Daarna worden de wijn manueel gebotteld door louter het gebruik van een sifon, zonder enige klaring of filtratie wat dan ook. Dit resulteert in een elegante, geraffineerde wijn met een enorm capaciteit om te verouderen. Een aangename aciditeit in combinatie met een aromatische structuur zorgen voor een complexe wijn. De nabijheid van de Gran Sasso garandeert aanzienlijke temperatuurschommelingen nodig voor de ontwikkeling van aroma's. De nabijheid van de Adriatische zee heeft een gunstige invloed op de druiven en geeft de wijn zijn typische sappigheid en sterke minerale ondertoon. Een sterk staaltje voor deze inheemse variëteit.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen