El Maestro Sierra Fino 0,375L

€14,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

El Maestro Sierra is een van de kleinste en meest gerespecteerde bodega’s in Jerez, de Sherryhoofdstad dicht bij de Atlantische kust. De bodega is opgericht in 1830 en heeft zich vanaf de start toegelegd op topkwaliteit. ‘De tijd is onze beste bondgenoot aldus Doña Pilar Plá Pechovierto, de markante eigenaresse. Sherry heeft geen jaartal omdat de verschillende jaren op een speciale manier worden gemengd volgens het systeem van soleras en criaderas ‘De oude wijnen voeden de jonge op’, zoals ze in Jerez zeggen. Hierdoor blijft de kwaliteit door de jaren heen constant.

Strogele, beendroge Sherry. Gerijpt onder een dikke laag flor. Eikenhout, gebrande amandel en overrijpe appel in de neus. Schoon en zuiver. Gemaakt door één van de beste bodega's uit Jerez de la Frontera: het kleine familiebedrijf van de oude dame Doña Pilar Pla Pechovierto.

Uitstekend te combineren met tal van hartige voorgerechtjes. Van tapas, gefrituurde vis en tempura tot charcuterie en olijven. Niet een sherry om te bewaren maar om zo jong mogelijk en iets gekoeld te drinken.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen