Domenico Fraccaroli Friulano

€11,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Domenico Fraccaroli is opgericht in 1958 door grootvader Domenico Fraccaroli in Paradiso di Pocenia het bedrijf in een “klein stukje paradijs” in Friuli Venezia Giulia. Sinds 2002 is het familiebedrijf uitgebreid met het domein “Grotta del Ninfeo” in Lavagno, Verona, waar zijn zoon Tiziano fraaie Valpolicella wijnen en Amarone ging maken. Tegenwoordig leveren Tiziano’s zonen Domenico en Luca alsmede dochter Maria een belangrijke bijdrage aan het succes van het bedrijf. Fraccaroli’s filosofie behelst naast kwaliteit en passie oprechtheid en bevlogenheid met respect voor natuur en traditie. De wijnen zijn in klassieke stijl gemaakt.

 

Friulano DOC, Villa Caratti

Deze mooie frisse witte wijn is gemaakt van Tocai Italico druif. De druiven ondergaan een korte schil inweking van 2 uur en dan worden ze geperst. De most wordt voor 36 uur in een gekoelde tank bewaard, daarna ondergaat de wijn de eerste alcoholische vergisting op 16 graden celsius om vervolgens de tweede malolactische vergisting te krijgen.

Friulano van Villa Caratti heeft een licht gele kleur, een zeer aromatische geur van perzik en abrikoos en een mineraliteit met een lichte geur van vuursteen. Subtiele smaken met een frisse afdronk en amandel bitter aan het einde. Typisch Italiaans Wit.

Heerlijk als aperitief of bij risotto. Vis of gerechten op basis van ei.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen