Domaine Weinbach Riesling Grand Cru Schlossberg

€90,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Domaine Weinbach dat ook bekend is onder de naam Clos des Capucins, is niet alleen een van allerbeste domaines van de Elzas, de verfijnde en geconcentreerde witte wijnen worden zelfs tot de beste ter wereld gerekend.
 
Druiven worden met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt op de perfecte rijpheid. In de vinificatiekelder vindt er na een uiterst langzame en voorzichtige persing van de druiven, een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats op oude zeer grote eikenhouten foeders. Hierin blijven de wijnen zeker tot juni of juli om de fermentatie langzaam af te bouwen om op deze manier authenticiteit en complexiteit maximaal tot uiting te laten komen. Dit hele proces verloopt geheel volgens strikt biologisch dynamische regels en voorschriften. .
 
De Schlossberg heeft een uitzonderlijke terroir en geeft een zeer zuivere fruit expressie. In het glas is de Riesling Schlossberg Grand Cru goud-geel van kleur. In de neus onderscheiden we  expressieve aroma's van grapefruit, rijpe peer en tabak. De aanval op de mond is fruit intens en elegant, breed en rond. De Schlossberg combineert zijn sappige, goed geconcentreerde Riesling-fruit met de minerale ziel van het granieten cru terroir van Weinbach en eindigt met citroensmaken en ziltige tonen. De afdronk is zeer lang en complex; Hier komt zowel het zoute mineraalkarakter van de granietachtige bodem als het rijpe fruit terug. Dit is een waanzinnige veelbelovende Riesling met een prachtig bewaar-potentieel zoals behoort bij een grote Grandcru riesling.
 
Lekker als aperitief, oesters, kreeft, zeevis als tong en tarbot, kalkoen en Bresse kip met paddestoelen, sushi en sashimi.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen