Domaine Trotereau Quincy

€17,95

Pierre Ragon behoort tot de ‘oude school’, een generatie wijnboeren die niet anders kan dan werken met rijp geoogste druiven. Dit in tegenstelling tot de huidige situatie om volume te produceren met expressief fris groen getinte wijnen. Groen is dan al snel een onrijpe tint en een matige vulling en weinig fundament. In het streven naar grote productie volumes heeft de sauvignondruif ook moeite om goed rijp te worden. Een gruwel voor de 60er Pierre Ragon. Hij is één van de laatste wijnboeren die nog ‘ouderwets’ werkt.

De geschiedenis van domaine Trotereau gaat terug tot 1700. Pierre Ragon heeft 14 ha. met overwegend klei met zand en gravel op kalksteen, hij oogst naar een lage zuurgraad van ca. 5 en maakt een Cuvée Tradition van stokken geplant vanaf 1985, en van 3 ha. een Cuvée Vieilles-Vignes geplant in 1905 en 1934.
Snoeiwijze: Guyot
Na het persen volgt 24-36 uur débourbage, 3 tot 4 weken gisting op cuve met eigen gistcultuur onder controle van temperatuur,  geen malolactische gisting, 4 tot 6 maanden opvoeding op de fijne lie op cuve. Filtering alleen als het noodzakelijk is.

stijl –  mooie  aroma’s van kruisbes, witte bes, rode grapefruit, minth, honing en verveine typeren deze  sauvignon met volop sap in een genereuze stijl, aantrekkelijk met een levendige lichtheid  en een sprankeling van mineralen.

wijn & gerecht -  asperges, hors d'oeuvre, gevulde avocado, gerookte paling, visgerech¬ten als zalm, snoekbaars, zeebaars, vis met zuringsaus, paling, boudin, zwezerik, verse Crottin (geitekaasjes)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen