Domaine Francois Chidaine Touraine Sauvignon

€13,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Francois Chidaine is een perfectionist in de wijngaard. Volgens hem wordt grote wijn niet gemaakt door manipulatie van de wijnmaker, maar geboren aan de wijnstok. De wijnmaker dient zich bescheiden op te stellen want het echte werk wordt gedaan door plant en bodem. Elke wijnstok moet zich goed kunnen ontwikkelen om mooie druiven te kunnen dragen. Vorst in het vroege voorjaar kan een ramp veroorzaken, de jonge uitlopers gaan verloren, dat betekend geen of weinig oogst.

 

De aarde moet ademen en leven, wijngaard en wijn manifesteren zich altijd veranderlijk hetgeen routine uitsluit, iedere jaargang moet anders benadert worden. Elke wijnstok verschilt van zijn buurman en draagt bij aan de complexiteit van de wijn. De druiven worden op rijpheid geoogst, per trie, men gaat verschillende keren langs de wijnstokken om alléén optimaal rijpe druiven te oogsten.

 

Er wordt van sauvignon-blanc druiven een aantrekkelijke Touraine Sauvignon gemaakt, een expressieve wijn met een kwaliteit die menige Sancerre doet verbleken...

 

wijn & gerecht

artisjok, gerookte zalm, gevulde avocado, paling, Thaise keuken, vis in zuringsaus, forel, zalm, snoekbaars, tomaten, tempura.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen