Domaine Fradon, Sauvignon Charentais

€9,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Charente-Maritieme ligt boven de bordeauxstreek en grenst aan de zee. Hier wordt voornamelijk cognac geproduceerd, maar er zijn ook enkele boeren die zich in meerdere mate toeleggen op witte wijn van sauvignon druiven. Dat kan een aantrekkelijke, niet te onderschatten wijn zijn want de krijt/kalkbodem leent zich daar zeer goed voor.

 

Domaine Fradon

Het domein heeft een lange historie met meerdere generaties in het maken van versterkte wijn en cognac. Michel Fradon heeft het domein overgenomen van zijn ouders in 1989. Tegenwoordig staat zijn zoon, Damien hem aan de zijde. Vader en zoon waren genoodzaakt in te spelen op de dalende vraag naar traditioneledigestieven als cognac en Pineau de Charentes. Door hun bezit van wijngaarden in het mooiste stukje van de Cognac, Petit Champagne, konden zij de keuze maken om wijn te maken op kalkbodems. Door het grote succes van deze wijnen is het domein inmiddels flink gegroeid van 13 ha in 2008 tot 40 hectare tegenwoordig.

 

VINS DE PAYS CHARENTAIS Sauvignon blanc

Zanderige kalkbodems in Petit Champagne. Dit is sappige sauvignon wijn met een verkwikkend karakter, toegeeflijke zuren en een minerale ondertoon die een interessant aspect toevoegt aan een verteerbaar ruime afdronk. De lie rijping van 6 maanden geeft de wijn een filmend karakter met romige olie textuur. Deze wijn laat zich goed combineren metuiteenlopende gerechten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen