Domaine Faillenc Sainte Marie Corbieres

€13,50

CORBIERES  - Domaine Faillenc Sainte Marie
De wijngaarden van Domaine Faillenc liggen verscholen tussen olijfbomen en de parasol van 100 jaar oude pijnbomen, cypressen en amandelbomen, op terrassen in de vallei van de Aude, op de eerste hellingen van de berg Alaric.

De hoogte van de wijngaarden en hun koele diepe bodem geven de druiven een langzame, complete rijping, hierdoor hebben deze wijnen geen 'gebrand' karakter, maar tonen ze zich evenwichtig dankzij de fraîcheur van het fruit.
De wijnen van Jean-Baptiste Gibert tonen onmiskenbaar de klasse en originaliteit van een mooi terroir en goed wijnmaken.

Biologische teelt
Maquis en bossen omringen de wijngaarden en de wisselwerking hiervan stimuleerd ecologisch evenwicht, daarnaast geeft het contact met de kruidige geurigheid van de omgeving genuanceerde aroma’s aan de wijnen.
Er worden geen pesticiden of onkruidverdelgers gebruikt, Jean-Baptiste werkt biologisch.

Men laat klaver groeien tussen de rangen voor stikstof in de bodem, deze luzerneklaver heeft diepe wortels, maakt de grond soepel en is intermediair tussen het leven in- en boven de grond. 

De druiventrossen worden ontsteeld, waarna de druivensoorten afzonderlijk gisten op cuve, na een lange cuvaison(inweektijd van schillen en pitten) met rémontage(het overpompen van het gistende sap om een betere vermenging te verkrijgen waardoor meer extractie van smaakaroma’s wordt onttrokken aan de schillen.
Opvoeding op cuve, na 18 maanden rijping gaat de wijn op fles.

stijl -geen vermoeiende houtwijn maar een pure Corbières, gedistingeerd in kracht met rijkelijk soepel fruit in een hechte structuur, floraal en peperig getint in een kruidig genuanceerde smaak. 

wijn & gerecht
 - grillades, lamsragout, gebraden geitenbout, cassoulet, varkensschouder, wild konijn, wild zwijn, lamsvlees. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen