Domaine de Saint Pierre, Le Dos D'Chat "Le P'tit Côte"

€21,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Fabrice Dodane studeerde als jonge man wijnmaken in Beaune. Hij werkte enkele jaren bij de coöperatie in Pupillin voordat hij in 1989 een baan kreeg bij Domaine de Saint Pierre als wijnmaker en manager. In 2011 kon hij het landgoed kopen door het vroegtijdig overlijden van de eigenaar en sindsdien zijn er meer wijngaarden toegevoegd; momenteel 7,5 hectare in de appellations Arbois en Côtes du Jura. Nadat het biologische overgangsproces in 2002 was begonnen, werden de wijngaarden van het domein vanaf 2008 gecertificeerd door Ecocert. Vanaf 2012 heeft hij zijn wijnbereidingsstijl aangescherpt en het gebruik van zwavel vermeden, behalve wanneer dit absoluut noodzakelijk is. Alle wijnen worden gefermenteerd met alleen inheemse gisten in roestvrijstalen tanks (rood) of 400-600L eiken puncheons (wit). Vanwege het minimale gebruik van zwavel bij het maken van wijn, ondergaan de wijnen over het algemeen malolactische gisting.

 

De wijnen van Fabrice zijn al snel lievelingen geworden van de natuurlijke wijnscène in Parijs, New York en Japan, omdat ze een uniek evenwicht hebben tussen gemakkelijke drinkbaarheid en duidelijke herkenbaarheid van de locatie en de bodem. Het duurde niet lang voordat we begrepen waarom. In de afgelopen jaren heeft Dodane, als gevolg van de steeds kortere oogsten in de Jura als gevolg van voorjaarsvorst, zijn horizon verbreed met het kopen van druiven van vrienden die volgens zijn strenge normen in de Jura en in andere regio's boeren. Le Dos d'Chat is de line-up van "Glou Glou" -wijnen die de bijzonder hand van de wijnmaker laten zien.

 

Le P'tit Côte is gemaakt van 100% grenache. De wijn is verfijnd en heeft florale aroma's en daarnaast een mooie kruidigheid en tonen van jong rood fruit (framboos, aardbei).

Heerlijke lente wijn die nooit gaat vervelen!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen