Domaine de Reuilly - Denis Jamain

€18,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

De wijnmakers van Reuilly worden in de Loire nog wel eens over het hoofd gezien maar werken al jaren gestaag aan meer bekendheid. Als pionier, ambassadeur en peetvader van de streek heeft Denis Jamain hieraan bijgedragen door de wijnen internationaal veel aandacht te geven. 

 
De historie van de Reuilly wijngaarden gaat terug tot de middeleeuwen in het jaar 683, toen koning Dagobert zijn plaatselijke landgoederen en wijngaarden schonk aan de monniken van de abdij van St Denis. In de 14e eeuw nam de wijnproductie commerciële vormen aan toen een handvest voor marketing van en belastingen op wijnen uit Reuilly werd uitgegeven. De nabijheid van de grote rivieren Cher en Loire maakten export naar Vlaanderen en Engeland mogelijk, waar toentertijd buiten Parijs de beste wijnen heen gingen. De AOC-status volgde uiteindelijk in 1937 voor witte en in 1961 voor rode en rosé wijnen en de appellatie omvat inmiddels meer dan 370 hectare wijngaarden (vergelijkbaar met de 400 hectare pre-phylloxera) over 6 gemeenten: Reuilly, Diou, Lazenay, Chéry, Lury sur Arnon en Preuilly. De witte wijnen van sauvignon blanc zijn vaak voordeliger dan de witte wijnen uit Sancerre en minstens zo zuiver, zo niet meer in de warmere oogstjaren. 
 
Respect voor de natuur en de ecologische balans in de wijngaard staan in hoog vaandel op het domein, getuige de biologische certifiering sinds 2007 en biodynamisch sinds 2011.
 
 
Smaakimpressie en culinair advies
 
Lichtgouden Sauvignon Blanc met een intense neus van aroma’s van bloemen en citrusfruit en een vleugje munt. In de mond komt daar nog wat subtiel exotisch fruit bij en dat maakt dat de wijn prima combineert met avocado met zalm, visjes, dingen met asperges en natuurlijk bij een geitenkaasje.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen