Domaine de la Grange des Pères rouge

€97,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Domaine de la Grange des Pères is een begrip in Frankrijk en een voorbeeld voor veel jonge wijnmakers in de Languedoc. Gelegen in het befaamde dorp Aniane maakt voormalig fysiotherapeut Laurent Vaillé sinds 1992 één witte en één rode wijn. Twee wijnen die elk jaar weer bewijzen wat een talent Vaillé heeft als wijnmaker. Rendementen zijn gelimiteerd tot zo´n 25 hl/ha en ondanks dat de wijngaarden geclassificeerd zijn als aoc Coteaux du Languedoc, worden de wijnen als Vin de Pays de l´Herault op de markt gebracht. De rode wijn is gemaakt van syrah, mourvèdre, counoise en cabernet sauvignon, wit van roussanne en chardonnay. Omdat cabernet en chardonnay niet zijn toegestaan moet Vaillé zijn wijnen classificeren als vin de pays. Het weinige grondbezit van zo´n 10 hectare, de lage opbrengsten en de internationale status maken de wijnen zeer gewild en dit zorgt helaas voor een beperkte beschikbaarheid.

Vinificatie:

a de handmatige oogst worden alle druiven apart gevinifieerd en gelagerd op eiken vaten van 228 liter. Als de vinificatie volledig klaar is worden de wijnen geblend en genieten dan nog een flesrijping in de kelder van Laurent Vaillé , alvorens op de markt te worden gebracht.

Smaakomschrijving:

Zeer expressief en genuanceerd. Kruidigheid, florale tonen, rokerige toets en veel smaak met fijne tannine. Concentratie en tegelijk elegant.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen