Domaine de Bellivière, Castor

€18,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

De jeugdige Eric Nicolas is met zijn opmerkelijke wijnen het grote voorbeeld van deze renaissance. 
Bezield door wijn & gastronomie ging hij oenologie studeren in Montpellier waarna hij Jasnières ontdekte, en bevangen raakte door het aromatische karakter en de expressieve kracht. De bijzondere kwaliteit van deze wijnen ligt in het transparante karakter waarin complexe geurigheid delicaat en expressief tot uiting komt.

 

Les Arches de Bellivière

Éric and Christine Nicolas zijn in 2016 begonnen met de productie van een drietal wijnen onder een eigen negoce label. Door de late vorst in het voorjaar van 2016 en 2017 en de grote verliezen in opbrengsten als gevolg daarvan werd het plan gemaakt om met ingekochte druiven toch wijn te maken. Dankzij bevriende wijnboeren in de Loire en elders in Frankrijk, die ook volgens dezelfde biologische en biodynamische principes werken, kon de continuïteit van het domein veiliggesteld worden. De druiven uit de Loire worden in de eigen kelders vergist.

 

VIN DE FRANCE Castor

Cabernet franc & cabernet sauvignon uit Anjou. Volle, geurige en stevige rode wijn, eigen gisten, ontsteeld, rijping 20 mnd op houten vaten.

 

Hamersma 9:

Ook als deze de druiven betrekken van andere boeren zoals in dit geval. Maar hun selectie en vakmanschap garanderen een pracht rouge. De donkere kanten van sap. De kloekmoedigheid van zwart fruit. Het zoet van geblakerde paprika. De vriendelijk-knorrige tannines. Mag hier ook côte de boeuf bij? Zeker. Maar waag je ook eens aan duif met deze druif.  

0 sterren op basis van 0 beoordelingen