Dom Perignon Brut Vintage 2008

€159,00

Sinds 1 januari 2019 wordt de équipe die verantwoordelijk is voor de creatie van Dom Pérignon, geleid door Vincent Chaperon. Hij is de opvolger van Richard Geoffroy. De inmiddels legendarische Geoffroy, 28 jaar de genius achter Dom Pérignon, is met pensioen.

Hij heeft evenwel de nieuwe Dom Pérignon vintages Blanc 2008 en Rosé 2006 nog op zijn naam staan. Beide vintages danken hun succes aan een mooie septembermaand…

Dom Pérignon Blanc 2008 is verleidelijk en bezit prachtige lengte. In alles bewijst hij een grote wijn te zijn, een van de mooiste Dom Pérignons ooit.

 

Saaie, grijze luchten waren gangbaar in 2008, in tegenstelling tot een over het algemeen zonnig decennium. Precies één week voordat de pluk zou beginnen, op 15 september, brak de zon door en gedurende een volle maand waren de omstandigheden perfect. De oogst was een miraculeus succes.

Pas na 10 jaar opent deze superieure champagne zich voorzichtig. De zo bij 2008 passende zuren zijn op schitterende wijze geïntegreerd in de wijn. De lange afdronk is aromatisch, licht rokerig en volstrekt veelbelovend – want deze energieke klassieker gaat nog jaren mee. Hij heeft veel gemeen met de legendarische 1996, maar deze 2008 heeft nog meer substantie.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen