Dom Brial Ambré Rivesaltes

€15,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Wijnbedrijf – Regio – Terroir
Dom Brial - een oude priester Dominicaanse priester geboren in de Roussillon en daarmee naamgever aan het domein - werd in 1923 opgericht in Baixas, een klein plaatsje in de buurt van Perpignan (Roussillon). Het was de tijd van een enorme crisis in Frankrijk wat een aantal wijnboeren in beweging bracht op zicht te groeperen onder het motto “samen staan we sterk!”

Uitganspunten solidariteit en kwaliteit maakte dat het bedrijf zeer snel groeide. De Reputatie spreidde zich snel over de Roussillon, wat de stoomversnelling alleen maar groter maakte.

De wijngaarden voor deze wijn voornamelijk opgetrokken in terrassenbouw bestaan voornamelijk uit kalkachtige ‘rolstenen’ op een leistenen onderbodem.

Vinificatie (wijnbereiding)
Na de oogst krijgen de druiven een korte koude inweking alvorens ze worden uitgeperst. Dit geeft extra aromastoffen aan de wijn. Daarna volgt een eerste (alcoholische) vergisting. Vervolgens wordt er wijnalcohol toegevoegd en stopt de natuurlijke vergisting. De overgebleven natuurlijke suikers uit de druif zorgen voor de zoetheid. De wijn wordt lang opgevoed in houten vaten

Smaak impressie
Gekonfijte abrikoos, jam, bourbon vanille. Zeer mooie zuurgraad, mooie balans van druiven en gedroogde vruchten.

Culinair advies
Een perfecte wijn om te drinken als aperitief maar nog beter om te drinken met verschillende zoete nagerechten. Denk dan bijvoorbeeld aan een crème brulee, notentaart of tarte tatin.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen