De Stefani Refrontolo Passito
Wijnstreek:
Veneto, vooral bekend door het wereldberoemde Venetië, is de wijnstreek met
de hoogste productie van Italië. Hoewel de streek 3 D.O.C.G.'s en 24 D.O.C.'s
telt, draagt tweederde van de productie de classificatie I.G.T. Hieronder
vinden we veel makkelijk drinkbare (witte) wijnen, maar ook diverse mooie,
stevige rode wijnen.
Wijnhuis omschrijving:
De wijnen van dit familiebedrijf komen voor in alle belangrijke wijngidsen van
Italië. Aan kwaliteit doet de familie De Stefani dan ook geen enkele concessie.
Men is ervan overtuigd dat het belangrijkste gedeelte van het werk om goede
wijnen te verkrijgen zich afspeelt in de wijngaard. Daar besteedt de familie
maar liefst 70% van haar tijd aan. Vervolgens laat men de wijn zoveel
mogelijk rusten, omdat iedere handeling alleen maar afbreuk kan doen aan de
- met zoveel zorg verkregen - natuurlijke smaak van de wijn. Ook de Prosecco
wijnen van Stefani komen uitsluitend van Proseccodruiven uit het
oorspronkelijke productiegebied. De Stefani werkt enerzijds veel met
inheemse rassen zoals Marzemino en Refosco dal Peduncolo maar
anderzijds met de beroemde Bordeauxrassen Merlot en Cabernet Sauvignon.
Proefnotities:
Diepe, paarsrode kleur met zwarte kern. Intense geur van rijpe bosvruchten.
Rijke smaak van rijpe kersen en bosbessen, met een aangename zoetheid.
Serveertemperatuur:
12 tot 14°C
Wijn/spijs advies:
Heerlijk bij fruittaarten, desserts met chocolade (perfecte combinatie) en
kruidige stevige kazen, zoals blauwe schimmelkazen.