Colterenzio Moscato Giallo 'Sand'

€19,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

‘Wijnboer’ is voor Schreckbichl Colterenzio misschien niet het juiste woord. Onder het motto ‘samen staan we sterk’ begonnen 26 wijnboeren in 1960 de coöperatie Schreckbichl Colterenzio. Nu, met inmiddels 300 aangesloten wijnboeren, wordt zij als de beste van de regio en Italië beschouwd.

 

Groen kwaliteitsbedrijf

Het wijngaardareaal omvat momenteel 320 hectare: niet klein dus. Toch hoef je niet bang te zijn voor massaproductie en middelmatige kwaliteit. Het idee hier is dat grote wijnen gemaakt worden in de wijngaard. Daarom streeft de coöperatie een dichte aanplant en laag rendement na. ‘Liever 8000 kilo van 8000 planten per hectare, dan 8000 kilo van 3000 planten per hectare.’

Dit kwaliteitsbewustzijn is doorgetrokken naar de bedrijfsvoering. Sinds 2009 produceert Colterenzio grotendeels op ‘groene’ wijze. Middels een vernuftige installatie wordt 55% van de energie voor de kelder en 70% van de warmwaterbehoefte gewonnen door zonnepanelen.

 

Uniek en onmiskenbaar

Het energieconcept stelt Colterenzio in staat om duurzaam te werken en in hoge mate zelfvoorzienend te zijn wat energie betreft. In de kelder geldt hetzelfde motto als in de wijngaarden: werk in harmonie met de natuur. Wanneer wijn het kelderstadium bereikt, speelt de vaardigheid en expertise van keldermeester Martin Lemayr en zijn team een rol. Ze werken met toewijding en passie om van elke wijn een kunstwerk te maken: uniek en onmiskenbaar. Want geen vintage is als een andere, wijn leeft en evolueert constant. Het is keer op keer de weerspiegeling van zijn terroir, gevormd door het klimaat, door de deskundige hand van de keldermeester en door zijn eigen rijpingsproces.

 

Intense aromatische neus met tonen van tropisch fruit, druiven(!), nootmuskaat en limoen. In de mond super sappig met een lange minerale afdronk.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen