Christian Bamberger Scheurebe Trocken "Don't be Shy"

€14,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Het wijnhuis Christian Bamberger ligt in de Nahe in Duitsland. De Bamberger familie produceert al wijnen sinds 1658 en Christian is de 14e generatie wijnmakers. Na een stage in Napa Valley, een studie op de University of California in Davis en een diploma in business administration op de University of Mainz, kwamhij in 2004 terug naar het wijndomein van zijn ouders en heeft hij de leiding sinds 2007.

 

Dit druivenras, Scheurebe, is ontdekt in 1916 in Irmtraud Bamberger's dorp. 100 jaar later besloot Christian om dit ras opnieuw aan te planten, beter bekent als 'de Duitse zus' van Sauvignon Blanc.

 

Zoals de naam van de wijn al doet vermoeden is de druif Scheurebe totaal niet verlegen. Deze frisse witte wijn heeft een zeer aromatische neus. Ook in de mond is het zeer uitgesproken en fris. Door de mooie concentratie en dankzij de lengte kun je deze wijn gastronomisch zeer breed inzetten. Salades met vis, geitenkaas of gegrilde groenten zijn zeer geschikt, maar door de tropische tint sluit de Aziatische keuken ook mooi aan.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen