Chateau Toutigeac Bordeaux Blanc

€8,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Deze klassieke Bordeaux heeft een bijna witte kleur. In de geur zult u voornamelijk perzik en wit fruit vinden, deze wijn zit vol fruit van de Sémillon, Muscadelle en Sauvignon blanc druiven. De smaak is fruitig en fris, met lekker veel sappig jong fruit wat hem een zekere ronde smaak geeft. Perzik, citrus en ander wit fruitsoorten bespeuren we in de smaak.

Serveren:
Deze wijn past perfect bij allerlei visgerechten, koude schotels maar zeker ook als aperitief. Deze wijn ook lekker zonder eten wanneer u zin heeft in een glas wijn. Serveer op 10°C. 

Extra informatie:

Château Toutigeac is gelegen in de gemeente Targon, in het midden van de Entre-Deux-Mers, op de rechteroever van de Garonne in het Bordeaux-gebied. Wie dat al eens heeft bezocht, zal zich ongetwijfeld het labyrint van wegen rondom de kerk herinneren en wellicht ook het dorpse restaurant “Le Lion d’Or”, waar men uitstekend kan eten voor een beminnelijke prijs. Het wijngoed Toutigeac is door grootvader Renée Mazeau gekocht in 1956 ná verkoop van Ch. Lascombes - een tweede Grand Cru Classé in Margaux. 

Nu, bijna zestig jaar later, runnen Philippe en Oriane Mazeau het château, wat 40 hectare aan wijngaarden bezit. Philippe maakt voortreffelijke rode en witte wijn. it sympathieke Bordelese familiedomein wordt vakkundig geleid door vader Philippe, zoon Xavier en dochter Oriane Mazeau. De wijngaarden zijn 75 hectare groot en er wordt grotendeels rode wijn gemaakt (68 hectare), slechts 7 hectare is beplant met druiven voor witte wijn.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen