Chateau Petit Roubie, Picpoul de Pinet

€12,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Gelegen in het hart van de Languedoc, in het plaatsje Pinet ligt Domaine Petit Roubie. Opgericht door Olivier Assan. Sinds 1985 biologisch gecertificeerd en was daarmee een pinier in zijn gebied. Tevens oprichter van de Milissime Bio wijnbeurs in Montpellier die in 2023 voor de dertigste keer is georganiseerd.

Het domein heeft 80 hectare wijngaard in Pinet, Florensac, Marseillan & Castelnau de Guers. De zee is het terroir zegt men over de appelatie Picpoul de Pinet de genoemd is naar de druif die er met name wordt verbouwd.

 

Bodem: klei & kalksteen.

Druivenras: Picpoul 100%

 

Vinificatie 

De druiven worden machinaal geplukt, heel vroeg in de ochtend om oxidatie tegen te gaan. De opbrengst is 55hl/ha. De druiven krijgen bij binnenkomst een koude behandeling en worden temperatuur gecontroleerd vergist. Na 5 maanden in rvs tank is de wijn klaar voor botteling.

 

Proefnotitie

Een aromatische mix van fruit en bloemen in de geur, ziltig en fris door invloed van de zee. Een volle smaak met citrus tonen en een mooie droge afdronk. De ideale begeleider van oesters maar ook witte asperges.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen