Château de Villeneuve Saumur Rouge

€16,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Oenoloog Jean-Pierre Chevallier maakt sinds 1990 de wijn op het ouderlijk château. En sindsdien zijn de wijnen op het hoogste niveau, volgens de pers en collega wijnboeren. Zo werd op de Foire in Angers zijn Saumur-Champigny gekozen tot de beste rode Loirewijn. De wijnen hebben een voorbeeldige concentratie aan fruit en zijn niet uit balans door overextractie (dit is één van de grootste fouten van tegenwoordig, door een te lange inweektijd om maar zoveel mogelijk kleur en aroma's te verkrijgen, gaat de balans verloren, het fruit overleeft de tannines niet).

Met een groene snoei wordt in een vroeg stadium een eventueel teveel aan druiven verwijderd om de resterende beter te laten rijpen. Tevens worden druiven van de 2de generatie (grapillons, conscrit) vroegtijdig gesnoeid, arbeidsintensief en kostbaar, derhalve weinig gebruikelijk maar het zijn de details die het verschil maken tussen goed en buitengewoon!
De wijngaarden worden bewerkt met niet aflatende zorg en oog voor detail.
Want in het moeilijke Loire klimaat is het niet eenvoudig om de cabernet franc druif optimaal rijp te oogsten. En niet rijp betekent al snel wijnen met een vegetaal karakter. Leeftijd stokken Saumur-Champigny AOC 30 jaar.

 

wijn & gerecht 

rood vlees, ossentong, speenvarken, paté van eend/konijn, tamme eend, hert, ribstuk, lamsvlees, wildkonijn, zwijn, japanse vleesgerechten als shabu shabu, teriyaki, geitenkaas, kaassouflé. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen