Château de Villeneuve Saumur Blanc

€16,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Oenoloog Jean-Pierre Chevallier maakt sinds 1990 de wijn op het ouderlijk château. En sindsdien zijn de wijnen op het hoogste niveau, volgens de pers en collega wijnboeren. De wijnen hebben een voorbeeldige concentratie aan fruit en zijn niet uit balans door overextractie.

Met een groene snoei wordt in een vroeg stadium een eventueel teveel aan druiven verwijderd om de resterende beter te laten rijpen. Tevens worden druiven van de 2de generatie (grapillons, conscrit) vroegtijdig gesnoeid, arbeidsintensief en kostbaar, derhalve weinig gebruikelijk maar het zijn de details die het verschil maken tussen goed en buitengewoon!

 

De chenindruiven van gemiddeld 35 jaar oude stokken worden in 3 trie’s geplukt om alleen optimaal rijpe druiven te oogsten, daarna volgt nog een selectie bij binnenkomst in de kelder. Persing zonder ontsteling. Saumur Blanc gist bij 18°C op cuve, en rijpt hierop tot de botteling in het voorjaar.

Het zijn gedegen wijnen met een stevige structuur.

 

wijn & gerecht - visgerechten, zalm, karper, snoek, paling, maar ook paté, zult, kalfswang en tong, zwezerik, boerenkip met champignons. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen