Château de Beaucastel (Perrin) - Coudoulet de Beaucastel Rouge

€26,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Smaakimpressie
Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, rijpe bosaardbeien, zoethout en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van confituur van klein zwart fruit, lavendel en tijm, die worden gevolgd door een goede afdronk met zachte, rijpe tannines.

Vinificatie
Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd, ontsteeld en afzonderlijk gevinifieerd. Allereerst worden de druiven zeer kort en snel verhit tot 80°C en meteen weer afgekoeld tot 20°C, met aansluitend 2 weken lang een temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op grote cementen cuves. Hierna persing van de druiven en oversteken van de jonge wijn op grote houten foeders om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 6 maanden volgt de assemblage van de wijn en wordt deze na klaring met eiwit en een zeer lichte filtering gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens biologische en biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Konijn met wilde kruiden, lamsbout met knoflook, daube de canard, olijvenpasteitjes, auberginelasagne, paddenstoelenragout en rijpe harde kazen als oude Goudse, oude Remeker, Comté d'Alpage en Tomme de Brebis.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen