Chateau Cambon, Marie Lapierre Beaujolais

€19,95

de Mama.

Château Cambon is zo’n droom van elke Nederlander. Ietwat vervallen, maar een hoeve met historie, dat voel je aan alles. Marie vindt het maar een oude klerebende. Zo zie je maar weer. Maar ja, Marie en Marcel Lapierre hebben het op zich genomen, in tegenstelling tot de dromende Nederlander zullewemaarzeggen, om een failliette boedel, inclusief wijngaarden, 17 jaar geleden uit het slop te trekken. Marcel stond inmiddels op z’n pootjes met zijn wereldvermaarde Morgon’s, en dit domein bood een mooie kans om een ‘vin naturel de base’ te maken. Aldus een zwavelloze, niet bijgesuikerde ‘gewone’ Beaujolais van wereldklasse. Dank Marie en Marcel voor het werk en de klaarblijkelijke ontberingen op het Hollandse droomdomein.

Fruitig, licht, smaakvol. Van de familie Lapierre, de voortrekkers die sinds 30 jaar wijn maken opdat het plezier is. Hoofdpijnloos, in alle betekenissen. Groots ondanks het kleine prijsje. Referentie nummertje één.

Culinair advies: 
Prachtig bij alle smaken van het voorjaar op het bord liggen; Lam, doperwten, tuinbonen, maar ook bij kip uit de oven of de barbecue. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen