Chateau Barbebelle Héritage

€18,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Op land dat ooit gecultiveerd werd door de Romeinen, rondom een origineel château uit de 16e eeuw, liggen de wijngaarden van Château Barbebelle. Het landgoed bestaat uit 300 hectare beschermd natuurgebied, waarvan 45 hectare beplant is met druiven; dit is zowaar een van de oudste wijngaarden van de Provence. Deze prachtlocatie, op 16 kilometer ten noorden van Aix en Provence, is al vier generaties de thuisbasis van de familie Herbeau. 

 

De nieuwe generatie 
Vader Brice draagt zorg voor de wijnen en zijn beeldschone dochter Madeleine is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en verkoop. Ze zijn het niet altijd met elkaar eens. Zoals we wel vaker zien bij onze wijnproducenten heeft de nieuwe generatie ideeën waar de oudere generatie zich niet helemaal in kan vinden. Een modern, hip etiket op de basisrosé, vader Brice vond het een bijzonder slecht idee. Madeleine niet, maar ze kreeg haar zin, met bijzonder enthousiaste reacties als gevolg...
 
40% grenache, 40% syrah, 20% cabernet sauvignon.
 
Expressieve neus met tonen van citrus, frambozen en zelfs wat peper. In de mond elegant en droog, met een mooie vulling. Mineraliteit en verfijnde zuren in de lange afdronk.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen