Cevico - Aurosia Pinot Grigio

€6,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Wijnbedrijf:

Cevico, gevestigd in Emilia-Romagna, is een van de allergrootste wijnproducenten van Italië. De visie van het bedrijf is om een omgeving te creëren waarin de mens, het land en de wijn in totale harmonie met elkaar zijn, met gemotiveerde en tevreden wijnmakers die met respect voor de natuur en zonder gebruik van onnodige chemische producten een smakelijke wijn maken.

 

Wijngaard & Vinificatie:

Eind augustus worden de druiven geoogst. In de vinificatiekelder krijgen deze direct 12 uur lang een koude (10°C) schilweking voor meer aroma-extractie. Aansluitend worden de druiven pneumatisch geperst en laat men het sap 14 dagen lang een temperatuur-gecontroleerde (15°C) alcoholische gisting ondergaan op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de wijn overgestoken op schone rvs-tanks voor rijping, zonder dat de malolactische gisting zich voltrekt. Na ongeveer 4 maanden wordt de wijn geassembleerd, licht gefilterd en onder geheel steriele omstandigheden gebotteld.

 

Smaakimpressie:

Helder, licht strogeel van kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van limoenschil, peer en meloen. In het smaakpalet tonen van rijpe appel en een hint van tropisch fruit, die gepaard gaan met een afdronk met frisse zuren.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen