Cantina Stroppiana Nascetta Bianco
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Het wijnhuis:
Het wijnhuis is gelegen in een klein gehucht in de gemeente La Morra, Rivalta.
In totaal zijn er 5,5 hectare wijngaard aangeplant, een gedeelte in de gemeenten Verduno en Monforte en de overige in La Morra.
Het domein bestaat sinds begin 1960. Inmiddels is de vierde generatie aan het roer.
Daarnaast is het gebied door Unesco beschermd. Ze schrijven:
Een uitzonderlijke levende getuigenis van de histrorische traditie van druiventeelt en wijnbereidingsprocessen, van een sociale context en een platelandseconomie gebaseerd op de wijncultuur.
Nascetta
De wijn is gemaakt van 100% Nascetta.
Bodemgesteldheid is hoofzakelijk kalksteen met kleiachtige mergel.
Ze liggen op 400 meter boven zeeniveau.
De wijngaard is aangeplant in 2002
De druiven worden half oktober geoogst, de vergisting van de druiven neemt zo’n 15 tot 20 dagen in beslag op gecontroleerde temperatuur niet boven 18-20 graden Celsius.
Nadat de vergisting klaar is wordt deze witte wijn bewaard in RVS tanks tot het voorjaar.
Vervolgens wordt er gebotteld en blijft de wijn nog minimaal 3 maanden in de kelder op fles.
Er worden ongeveer 2500 flessen gemaakt.
Omschrijving:
De wijn is geel van kleur met groene tinten.
De geur is fris van citrus, grapefruit en witte perzik. Licht tropisch fruit en honing en thijm.
In de smaak is van gedroogd fruit met mooie zuren en een volle afdronk zonder dat de wijn op eikenvaten heeft gerijpt.
Deze wijn gaat heel goed bij voorgerechten met groenten, verse kazen, pasta gerechten met rauwe vis. Ook bij schaaldieren en wit vlees een mooie combinatie.
Serveren tussen de 10 & 12 graden.