By Farr Shiraz 2017

Beschikbaarheid: Op voorraad

Wijnhuis

Gary Farr maakt al sinds 1978 wijn in Moorabool Valley bij Bannockburn, ongeveer een uur rijden van Melbourne. Voordat hij aan de slag ging in Australië heeft hij de wereld rondgereisd en het vak geleerd bij Domaine Dujac in Bourgondië, Cristom in Oregon en Calera in Californië. Niet verwonderlijk raakte hij hier in de ban van pinot noir en nam hij - niet zonder slag of stoot - mee terug naar Australië. By Farr produceert ook premium chardonnay en hebben shiraz en viognier aangeplant. Vandaag de dag zijn de zaken overgenomen door de volgende generatie, Nick Farr, al houdt Gary nog steeds een oogje in het zeil. Wijnhuis By Farr telt een oppervlakte van 52.5 hectare, waarvan 14.5 hectare beplant is met wijnstokken.

 

Smaakimpressie

Diep paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, viooltjes, spekjes, mokka, anijs, peper en een rokerige toets. In het smaakpalet intense tonen van rijp klein zwart fruit, pruimen, laurier, specerijen en vanille, die gepaard gaan met een zeer lange fluwelige afdronk met elegante rijpe tannines en subtiele zuren.

 

Vinificatie

De druiven zijn afkomstig van een wijngaard die in 1994 geplant is. De druiventrossen worden zeer selectief bij de juiste rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder wordt 80% van de trossen ontsteeld. De druiven en overige trossen krijgen daarna vier dagen lang een koude inweking, waarna men in grote open kuipen met wilde (druifeigen) gisten een spontane alcoholische fermentatie laat plaatsvinden. Twee weken later volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op nieuwe Franse eikenhouten barriques (20% nieuw) voor de malolactische gisting en rijping. Na 18 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld.

 

Culinair Advies

Entrecôte, lamsbout, stoofschotels en harde schapenkazen als pecorino en manchego.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen