Bodegas Enguera, Coto Pardo Crianza

€7,95
Artikelnummer: 1005

Gemaakt van Tempranillo en Monastrell

åÊ

Smaak impressie / serveertemperatuur / bewaarcapaciteit: Mooie robijnrode kleur, helder en fonkelend, met schitteringen van rode baksteen. Intens aromatisch, volop zondoorstoofd rood fruit, pruimen, blauwe bessen en frambozen, aangevuld met vanille en kokos nuances van de houtopvoeding. Op de tong, zacht en goed in evenwicht, mondvullend en krachtig, met een lange, ronde en milde fruitige finale met goed geÌøntegreerde houtnuances. Serveren: 16-18å¡C. Bewaren: zeker 3-5 jaar na de oogst.

Culinair advies: Deze typisch Mediterrane wijn vraagt om gelijkgestemde gerechten: gegrilde of gebraden roodvlees, lam, kalf of zelfs varkensvlees met verse groene kruiden, olijven, knoflook etc. Voor de vegetariÌÇrs: paddestoelen, gegrilde aubergine, courgette, paprika en tomaat met Proven̤aalse kruiden, eventueel aangevuld met gegrilde halloumi, panir of tofu.

Smaaktype: (medium)vol en aromatisch, met korte houtopvoeding op 2-3 jaar oude gebruikte vaten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen