Bodegas Enguera, Blanc d'Enguera

€13,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Een super originele wijn op basis van de lokale verdil-druif. Rijpe aroma's van perzik, bloemen en vanille. Een zeer mollige, volle smaak met lichte,fijne zuren! De 2 maanden rijping geven hem de allures van een bourgogne. Zeker proberen!

Ook in de D.O. Valencia wordt meer en meer werk geleverd en geïnvesteerd in de lokale wijngaarden. Een opmerkelijke entrée is deze van de Enguera Vitivinicola, een bodega opgericht door enkele jonge, ambitieuze, lokale wijnmakers. 

Zij hebben een moderne kelder en met hun kennis produceren zij heel aangename, vlotte wijnenvan zowel lokale als internationale variëteiten. 

Nieuw in het overwegend rode gamma hier is deze opvallende witte Blanc d'Enguera. Een bewijs dat mits goede technieken, een gezonde dosis vinificatie-verstand en natuurlijk ook talent hier in dit warme gebied ook opmerkelijke witte wijn kan gemaakt worden. 

Blanc d'Enguera wordt gemaakt met 70% Verdil (de lokale witte variëteit), 10% Viognier, 10% Chardonnay en 10% Sauvignon Blanc met een rijping van deels op nieuwe eikenhouten Franse vaten en deels inox. 

Deze wijn valt op door z'n licht gedoreerde kleur, heeft aroma's van wit fruit, citrus en vanille in zowel boeket als smaak. 

Opvallend is het mooie zuurtje in de finale. Dit is een aangename maaltijdwijn die ondersteunt zonder te domineren. 

Slechts 12.5% alcohol en toch een brede wijn, het kan dus nog.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen