Bodegas Avelino Vegas Red

€10,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Regio – Terroir - Wijnbedrijf
Bodegas Avelino Vegas - opgericht in 1950 - gaat ondertussen richting de derde generatie. Fernandez zwaait op dit moment de scepter in dit hyper modern bedrijf. Ruim 60 van de productie is witte wijn van voornamelijk Verdejo en Sauvignon Blanc. Daarnaast wordt in de tweede Bodegas Fuentespina voornamelijk rode wijn gemaakt. Alle druiven komen uit de regio Castillo y Léon. Voor wit richt dit bedrijf zich voornamelijk op Rueda. Rosé komt voor het grootste gedeelte uit Cigales en voor rode wijn wordt voornamelijk voor Ribera del Duero gekozen.

Vinificatie (wijnbereiding)
De druiven voor deze wijn worden ’s nachts machinaal geplukt. Dit voorkomt oxidatie en zorgt er voor dat de kerntemperatuur van de druiven laag blijft. Hierdoor blijven de aroma’s van de druif goed bewaard wat de uiteindelijke kwaliteit van de wijnen ten goed komt.
Na de pluk worden de druiven ontsteelt en voorzichtig pneumatische geperst. Dit zorgt er voor dat er weinig tannines vrij komen en dat het sap zich goed presenteert. Een pre-gisting vind plaats gedurende 3 dagen op 12oC. Daarna volgt de alcoholische gisting, voor een periode van 10 dagen op 25 oC. De wijnen worden op rekken gelegd om vervolgens door de wijnmaker geblend te worden. Daarna is de wijn klaar voor botteling.

Smaak impressie / serveertemperatuur / bewaarcapaciteit
Diepe, robijnrode kleur. In de neus de elegante en complexe expressies van beide druivenrassen zoals zwart fruit, kersen en rijpe pruimen met een gebalanceerde, kruidige ondertoon. Een krachtig smaakpalet, breed en met een perfecte balans tussen zuren en alcohol met subtiele tannines. Kruidige afdronk die lekker lang aanhoud.

Culinair advies
Schenk deze heerlijk wijn eens bij een lekkere pasta, salade, vis en vleesgerechten. Een echte alleskunner!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen