Boal de Arousa Albarino

€10,95
Artikelnummer: 1189

Jorge TarrÌ_o is de jonge wijnmaker op dit domein. Samen met zijn ouders bewerkt hij 3 hectaren albari̱o gelegen op slechts 5 kilometer van de oceaan. De druiven verwerkt hij in zijn "city winery", niet meer dan een lokaaltje achter de winkel in PadrÌ_n. Met beperkte middelen maar veel gedrevenheid is Jorge vast besloten het maximum uit zijn druiven te halen.

Wijngaard: De 3 hectaren wijngaarden liggen net buiten PadrÌ_n, dichtbij de zee. De koele oceaanlucht trekt 's nachts landinwaarts en koelt de druiven af. Op die manier rijpen de druiven traag en kunnen de aroma's goed ontwikkelen. Wegens de vochtigheid worden de druiven hoog boven de grond geleid, in een pergola-systeem. Er worden geen pesticiden of herbiciden gebruikt.

Kelder:åÊManuele oogst. De druiven worden geperst in een horizontale Vaslin-pers. De rijping gebeurt uitsluitend op inox, gedurende ca. 6 maanden.

Zuivere Albari̱o met genoeg fruit en een typische ziltige toon Zuivere Albari̱o met genoeg fruit en een typische ziltige toon Zuivere Albari̱o met genoeg fruit en een typische ziltige toonZuivere albari̱o met ziltige ondertoon en toch genoeg fruit (meloen, grapefruit, citroen). Lekker bijåÊschaal- en schelpdieren.

åÊ

0 sterren op basis van 0 beoordelingen