Boal de Arousa Albarino

€11,50

Jorge Tarrío is de jonge wijnmaker op dit domein. Samen met zijn ouders bewerkt hij 3 hectaren albariño gelegen op slechts 5 kilometer van de oceaan. De druiven verwerkt hij in zijn "city winery", niet meer dan een lokaaltje achter de winkel in Padrón. Met beperkte middelen maar veel gedrevenheid is Jorge vast besloten het maximum uit zijn druiven te halen.

Wijngaard: De 3 hectaren wijngaarden liggen net buiten Padrón, dichtbij de zee. De koele oceaanlucht trekt 's nachts landinwaarts en koelt de druiven af. Op die manier rijpen de druiven traag en kunnen de aroma's goed ontwikkelen. Wegens de vochtigheid worden de druiven hoog boven de grond geleid, in een pergola-systeem. Er worden geen pesticiden of herbiciden gebruikt.

Kelder: Manuele oogst. De druiven worden geperst in een horizontale Vaslin-pers. De rijping gebeurt uitsluitend op inox, gedurende ca. 6 maanden.

Zuivere Albariño met genoeg fruit en een typische ziltige toon Zuivere Albariño met genoeg fruit en een typische ziltige toon Zuivere Albariño met genoeg fruit en een typische ziltige toonZuivere albariño met ziltige ondertoon en toch genoeg fruit (meloen, grapefruit, citroen). Lekker bij schaal- en schelpdieren.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen