Baumard - Anjou Clos de la Folie

€17,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Regio – Terroir - Wijnbedrijf:

in het hartje van het Loire dal ligt het Domaine des Baumard, in Rochefort sur Loire, circa 20 km ten zuidoosten van Angers. Het domein is gevestigd op een klein adellijk landgoed uit de 17e eeuw, Logis de la Giraudière. Sinds 1634 wordt hier wijn gemaakt! Na de vernietigende invasie van de Amerikaanse vraatzuchtige luis phylloxera, werd het familiedomein een enten kweekplek van nieuwe wijnstokken op Amerikaanse onderstokken. In 1955 bracht Jean Baumard de wijnbouw terug op het domein. In de jaren 50 en 60 breidde hij het domein uit met wijngaarden in Anjou zelf, maar ook aan de andere kant van de Loire rivier: Quarts de Chaume, Savennières. In 1987 neemt Florent Baumard het domein over van zijn vader met één doel voor ogen: het combineren van de specifieke terroir karakteristieken met een uitstekende technische kennis en bekwaamheid. Het resultaat is een ware aromatische explosie en een zeer homogeen wijnassortiment.

 

Vinificatie (wijnbereiding):

De Clos de la Folie wordt op dezelfde wijze gevinifieerd als de Logis de la Giraudière maar wordt alleen in de beste jaren geproduceerd. De druiven komen van een kleiner deel van de wijngaarden (1,45 ha); ze worden met de hand geplukt en in kistjes zorgvuldig naar de wijnkelder gebracht. Telkens wordt de vinificatie aangepast aan de resultaten van de oogst. Soms wordt koolzuur inweking toegepast met hele druiven of zelfs hele trossen, soms wordt er klassiek gevinifieerd met volledig of deels ontsteelde trossen met een jaarlijks variabele inweking- en gistingduur. Deze wijn is alles behalve een gestandaardiseerde wijn! Het blijft verrassen, telkens weer.

 

Smaak impressie / serveertemperatuur / bewaarcapaciteit:

prachtige robijnrode kleur. Het bouquet herinnert aan rode vruchten, in het bijzonder aan aalbessen en frambozen. De tannines zijn zacht en rijp, de structuur gul en fluwelig. Er wordt bij de vinificatie altijd gezocht naar evenwicht, elegantie en harmonie, kenmerkend voor een plezierige maar complex en verfijnde wijn. Serveren: 15-18°C.

 

Bewaren:

in zijn jeugdige fruit al toegankelijk, deze wijn kan echter zeker 3-5 jaar na de oogst worden bewaard. Culinair advies: deze wijn is een breed inzetbare culinaire begeleider. Het combineert bij een groot aantal verfijnde vleesgerechten, van krokant gebakken kalfszwezerik tot gegrild of gebraden rundvlees.

Smaaktype: medium tot vol body, aromatisch, harmonieus en evenwichtig.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen