Murua Rioja Blanco

€19,95
Artikelnummer: 1074

Wijnmakerij Murua is een van de vijf wijnbedrijven die de familie Masaveu in bezit heeft. Een familiebedrijf dat werd opgezet in Barcelona door Federico Masaveu Ripoll, halverwege de negentiende eeuw. Murua behoort sinds 1974 tot de familie en is het eerste wijnproject sinds de oprichting, zo‰Ûªn honderd jaar geleden.

åÊ

Grande Reserva's van een grande bodega

In de Rioja Alavesa liggen de 110 hectare van 60 jaar en ouder, verdeeld over acht percelen met allen een eigen aanplant. Murua produceert voornamelijk Reserva‰Ûªs en Gran Reserva‰Ûªs. Sappig, modern met behoud van het traditiegevoel, de rioja‰Ûªs van dit huis zullen bij de liefhebber een positieve indruk achterlaten.

Zorgvuldige selectie van de druiven (50% viura, 30% malvasÌ_a, 20% garnacha blanca ) bij binnenkomst. Vergisting op nieuwe Frans eiken vaten op een gecontroleerde temperatuur van 17-18å¡C. Na de vergisting verblijft de wijn nog zeven maanden op dezelfde vaten met regelmatige bÌ¢tonnage. Jaargang 2014 kreeg 91 punten van JosÌ© Pe̱in. Fraaie, ontwikkelde, krachtige neus met peer, honing, kamille en sjiek hout. In de mond krachtig met florale tonen, heel rijp fruit en mooi geÌøntegreerd hout. Lange, minerale afdronk.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen